Un tast d’Adela Muñoz

Adela Muñoz

Quanta saviesa en ments femenines! María Ángeles Cabré, escriptora, crítica literària i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, i Anna Caballé, professora titular de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona i responsable de la Unitat d’Estudis Biogràfics, van ser les encarregades de presentar l’últim llibre de la científica i investigadora Adela Muñoz, Sabias. La cara oculta de la ciència. Cabré, Caballé i Muñoz van delectar els qui es van acostar el 4 d’abril a la llibreria Documenta (Pau Claris, 144. Barcelona) amb el que be podríem qualificar com de classe magistral exprés sobre el paper que va haver de suportar la dona dins de la societat al llarg de la història, farcida de moltes anècdotes personals aportades per les tres dones protagonistes.

L’objectiu del llibre d’Adela Muñoz és recuperar les dones que tant han fet per l’evolució de la ciència i que malgrat els seus descobriments van romandre ocultes al llarg de la història. El llibre les hi atorga aquesta visibilitat robada. “Les dones sempre han tingut una relació molt intensa amb la cultura, però aquesta característica mai es va veure reflectida en l’àmbit públic”, va afirmar Caballé, que va explicar, recordant situacions concretes i també personals, que “quan arribaven a posicions destacades, sovint van haver de suportar burles i escarnis”. El llibre ajuda a reconstruir la història a través d’aquestes científiques extraordinàries i sobretot a divulgar-la per poder –com va apuntar Caballé- “reconstruir la historia de les dificultats”. Cabré va destacar que gràcies a “llibres com el de l’Adela, ara ens és possible recuperar les seves protagonistes”.

Aquí teniu un tast de la intervenció d’Adela Muñoz, mentre arriba l’entrevista amb l’autora de Sabias. La cara oculta de la ciencia.

 

“Sabias. La cara oculta de la ciencia” from Women Talent Corner Magazine on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *