Bona diada de Sant Jordi

Sant Jordi

De la sang del drac batut pel príncep va brotar un roser, “amb les roses més roges que la princesa havia vist mai, un roser del que el jove cavaller en va tallar una rosa i li va oferir a la princesa” (Joan Amades, al Costumari Català del 1904).

Som moltes les iniciatives que s’organitzen a Catalunya en la diada de Sant Jordi. Per deixar constància de tanta activitat, dos botons de mostra:

↳ La fundació Sonrisas de Bombay ha preparat per Sant Jordi roses artesanals elaborades per dones de les comunitats dels slums de l’Índia. Es vendran a Barcelona, Sabadell, Tarragona i Eivissa, i la recaptació es destinarà a projectes educatius de les nenes d’aquestes comunitats. L’entitat ha reivindicat les oportunitats de futur que aporta l’accés a l’educació de les menors i també que puguin tornar a estudiar quan han hagut de deixar de fer-ho, una renúncia que acostumen a patir les nenes perquè han de fer front a una doble discriminació: ser dona i ser pobre.

↳ L’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron
posa a la venda unes galetes en forma de rosa –elaborades i creades pel grup Lily Monet- amb el lema La recerca d’avui, la medicina del demà, i l’explicació: “Amb la compra d’aquesta galeta estàs col·laborant en la formació de joves investigadors a Vall d’Hebron. Fes-te amic de la recerca a Vall d’Hebron: www.amicsvallhebron.org”. Som-hi, doncs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *